Hvordan lage bildegalleri

1. Opprette bildegalleri

Plassering i "Ny" menyen

1. Opprette bildegalleri

Bildegallerielementet ligger i hovedgruppen under ny.

2. Innstillinger

Bildegalleriet har en egen flik som heter "Images" eller "Bilder" på norsk. (Obs bildet er fra engelsk versjon)

2. Innstillinger

Å velge mappe her er valgfritt. Dersom du velger en mappe vil alle bildene som finnes i denne mappen automatisk legges inn i bildegalleriet. Fjerner du en fil fra mappen eller legger til en fil der så oppdateres bildegalleriet automatisk også.

Dersom du ikke velger en mappe her må du legge til alle bildene et og et manuelt, se neste pkt. (Du kan også legge til ekstra bilder fra andre mapper dersom du vil ha flere bilder enn de som ligger i mappen, disse må da manuelt legges til).

3. Legge til bilde

Enten du åpner egenskaper til galleriet eller åpner det i websiden / viser innholdet av bildegalleri objektet vil du ha tilgang til "Ny" knappen. Under et bildegalleri kan du legge til "Image"  (på norsk "Bilde") elementer. Det er ingen teoretisk begrensning på antall bilder.

3. Legge til bilde

4. Vis innhold

Hvis du vil se hvilke bilder som ligger i bildegalleriet kan du enten åpne det via forhåndsvisning av websiden din, eller som vist under klikke på "Show contents" (på norsk "Vis innhold") knappen for å vise hvilke bildeelementer som ligger i galleriet.

4. Vis innhold

Fra listevisningen som vises når du klikker her kan du også endre sortering på elementene. Dette kan også gjøres dersom du aktiverer snarveier i forhåndsvisning av siden og klikker på en av sorteringsknappene i snarveimenyen.

5. Gallery bildeliste

"Vis innhold" viser en liste over alle bildene i galleriet. Høyre klikk på elementer for å utføre kommandoer som slett, flytt, endre sortering og endre andre innstillinger (gjøres med egenskaper knappen).

5. Gallery bildeliste

6. Endre sortering fra snarvei

6. Endre sortering fra snarvei

7. Slik kan et bildegalleri se ut

7. Slik kan et bildegalleri se ut

Klikker man på et av bildene vises det i større størrelse.