Slik legger du til beskrivelser og sorterer bildene i bildegallerier

Guiden forklarer hvordan du legger til beskrivelser på og sorter bildene i dine bildegallerier.

Logg inn i dine adminsider

• Naviger deretter til siden med ditt bildegalleri
  • Klikk på "Rediger denne siden" knappen som vist i bildet

Logg inn i dine adminsider

Åpne egenskaper for bildegalleriet

• Høyre klikk på bildegalleriet som vist i bildet
  • Velg deretter "Rediger"

Åpne egenskaper for bildegalleriet

Velg bilder fanen

Her vises en liste over alle bildene bildegalleriet inneholder.
  • Bruk "Endre sorteringsrekkefølge" knappen for å sortere rekkefølgen bildene blir vist på i bildegalleriet (Knappen åpner et nytt vindu). Se neste punkt under for mer info.
  • Skroll nedover og legg inn evt. ønskede titler og beskrivelser på bildene

De forskjellige bildegalleriene benytter tittel- og beskrivelsefeltene forskjellig. Legg inn tekst og velg lagre for å legge inn tekst og gå tilbake til bildegalleriet. Du kan da se hvordan teksten vises i siden.

Velg bilder fanen

Du kan se større versjon av bildene ved å klikke på bildene i listen.

Endre sorteringsrekkefølge

I bildet for å endre sorteringsrekkefølge kan du dra bildene med musen og endre plasseringen med de. Eller du kan høyreklikke på bildene for flere valg.

Bildet under viser hvordan et bildelement kan flyttes ved å ta tak i det (holde musknappen nede) og dra det rundt i listen. Når musknappen slippes vil bildet falle på plass der man holder det.

Endre sorteringsrekkefølge

For å gå tilbake til bildegalleriet, klikk på vis knappen øverst til høyre i bildet.