Design

For avanserte brukere

I E-Site er design komponert sammen av et layout, designdeler og stilsett. Layoutene deler opp siden i soner, i hver sone kan du legge inn designdeler med forskjellige funksjoner. F.eks. designdeler for funksjoner som menyer, redigerbare områder, flashdeler osv. Dette er ofte de dynamiske delene i designet. Stilsettene er stilark som brukes av de forskjellige designdelene samt et generelt stilark for generelle stiler.

E-Site genererer XHTML og CSS, datamodellen er omtrent en 1 til 1 mapping mellom element strukturen i HTML dokumentet. Dette gjør det mulig å importere og eksportere designene som HTML og CSS filer men filene kan ikke redigeres direkte. Design lagres ikke som filer men deles opp i elementer og lagres som objekter i databasen. Dette gjør det mulig for deg å sette opp og endre alle designinnstillinger via adminsidene. Ved import av HTML og CSS kreves derfor helt gyldige XHTML og CSS dokumenter.

Stiler

Stiler
Fra stilsettene genereres stilarket til siden. Det er et generelt stilsett for generelle deler i designet og det er diverse stilsett for noen innholdselementer og designdeler i siden. F. eks. har menyene egne stilsett. Med stilsett menes et sett med stiler, alle stilsettene kombineres sammen til et stilark.

Layout

Layout
Definerer oppdeling av soner i designet ditt, i soner legges designdeler inn (Dynamiske deler som  menyer etc). Det finnes støtte for både rene tabell og CSS layout. CSS benytter i utgangspunktet DIV elementer men støtter også alle andre elementer, inkl. tabeller.

Designelementer

Designelementer
Designdeler eller designelementer er funksjonelle deler du kobler inn i layouten til designet ditt for å gjøre siden din funksjonell og levende. Eksempler på slike elementer er menyer, visningsområder, redigerbare områder, flashdel, bildefader, teller, søkefelt med mer.

Kom i gang - webdesigner

Kom i gang - webdesigner
Last ned power point med innføring i bruk av design og layout oppsett.
Les mer her