Slik bruker du Google Translate Tools

Oversett enkelt artikler eller mappe med innhold med Google Translate direkte i Esite.

1. Installer Google Translate Tools

Dette gjøres fra Esite App Center. Ta kontakt med din forhandler for bistand med dette.

2. Lag deg en Google API konto

Du trenger en Google API nøkkel for å kunne bruke Google sitt Translate API.

Opprett og aktiver din konto her:

https://code.google.com/apis/console

Les om priser her

• Opprett konto
  • Legg inn betailngsinformasjon
  • Hent ut API nøkkel under "API Access" fanen (som vist i bildet)
2. Lag deg en Google API konto

3. Legg inn API nøkkel i Esite

Åpne en systemmappe og velg ny -> avansert -> Google Translator Innstillinger.

Fyll deretter inn valgfritt navn (f.eks. Google Translate API) og legg inn din API nøkkel.

3. Legg inn API nøkkel i Esite

4. Oversett innhold i Esite

Du kan nå høyreklikke i Esite og oversette innhold.

OBS! Husk at den oversette det faktiske objektet du klikker på, om du ønsker en kopi velg dupliser først!

4. Oversett innhold i Esite

5. Velg språk og klikk oversett

Du finner en komplett liste over språkkoder her: https://developers.google.com/translate/v2/using_rest#language-params

Kryss av "Oversett underliggende objekter" dersom du også ønsker å oversette underliggende objekter.

5. Velg språk og klikk oversett

Om du ønsker å avbryte og etter du har oversatt objektet klikk "Gå tilbake".